Är du nöjd med dig själv?
Det händer mycket på området inom både hälsa och skönhet. Metoderna för att förbättra utseendet blir bättre och mer effektiva. Man har andra läkemedel som förbättrar utseendet. Skönhetsingreppen blir säkrare. Det allra bästa är att absolut inte åka till något baltiskt land, eller i Östeuropa för skönhetsingrepp. Där är kontrollerna sämre och ibland har man inte samma krav på hälsovården och med det blir riskerna större. Även om det rent ekonomiskt är gynnsammare är det inte värt riskerna med att bege sig utomlands för operationer. Vad är hälsan värd? Det måste få kosta.
Ibland handlar inte skönhetsingreppen om att bli ”vackrare” utan om att slippa till exempel hängande ögonlock som kan vara i vägen, det kan handla om att ta bort stora åderbrock på benen, eller mycket stora påsar under ögonen, där varken sömn eller vila åstadkommer den förändring som man önskar. Då är det bra att göra ingreppet för att inte alltid se hängig eller trött ut, då man inte är det.
Finns det risker med skönhetsingrepp?
Som med det mesta annat kan det finnas risker. Det gäller att försöka eliminera riskerna. Det finns vissa saker man själv kan göra för att minska riskerna. Oftast gäller det sunt förnuft. Kännas det inte bra, är det sällan det. Här tar vi upp några saker som du kanske behöver tänka på och minska riskerna för att ett skönhetsingrepp inte blir bra.
1. Sjukvårdspersonalen
Se till att alltid gå till någon som är rätt utbildad för ingreppet. Har kirurgen rätt utbildning? Är sjuksköterskorna riktiga sjuksköterskor? Att de som ska göra ett ingrepp på människokroppen har rätt kunskap är ju väldigt viktigt, eller hur?
2. Lokal och hygien
Hur är lokalen där de ska göra ingreppet? Ser det rent ut? Ser de ut att rengöra instrumenten, är det städat eller ligger det sjok med dammråttor i mottagningsrummet? Då kan du med stor säkerhet förvänta dig smutsiga operationssalar och instrument. Om inte personalen är noga med hur lokalen ser ut, lär de inte vara så noga med instrumenten de opererar med, heller.
3. Referenser
Är de noga med patientsäkerheten? Bryr de sig tillräckligt om dem som kommer till deras mottagning? Tar de till sig kritik? Vad tycker de som varit där tidigare? Allt sådant är mycket viktigt.
4. Priset
Om något är för bra för att verka sant, är det ofta det. Om priset är lågt, hur kommer det sig? Att vara lagom kritisk är alltid bra. Om priset är väldigt lågt kan man ju undra om de betalar riktiga löner, om de har riktigt utbildad personal, eller om de fuskar med något annat. Var kritisk, ställ frågor.
5. Eftervården
Hur viktigt tycker mottagningen att eftervården är? Tar de sig tid att pyssla om dig efter en operation? Ett kirurgiskt ingrepp är alltid en viss påfrestning för kroppen och att få rätt eftervård är faktiskt väldigt viktig. Här gäller det att tänka efter före.
6. Uppföljningar och ansvar
Detta gäller speciellt den medicinskt ansvariga, att den personen tar fullt ansvar för sin patient. Och för att den personen ska ta ansvar, gäller att det blir någon slags uppföljning och att du har möjligheten att återkomma ifall något skulle hända. Har du inte det, kan något vara fel och på tok. Ta de varningssignalerna på allvar.
Sök rätt på så mycket information du bara kan om den mottagning som du funderar på. Läs mer här om du har fler funderingar.
Andra inlägg
- Synkontroll hos optiker i Borgholm
- Skapa minnen utan att spräcka banken: De bästa prisvärda förlovningsringarna
- Få egentid och förnyat självförtroende hos hårsalongen i Göteborg
- Fillers - Få behandling i Västerås och förnya ditt utseende
- Din mäklare i Sundsvall – Expertis och ärlighet för en framgångsrik bostadsförsäljning
- Konstis för aktiviteter ute och inne
- Arvsrätt och testamente: Skydda din partner och säkerställ fördelningen
- Välj en passande tatuering hos en studio i Stockholm
- Kreativ frisör i Uppsala
- Medicinsk hudvård för dig på Östermalm